12 thoughts on “Antistoff mot SARS-CoV-2 etter covid-19 vaksinering

 1. Tok min første vaksine AstraZeneca 1. mars. Tatt blodprøve og har ikke dannet noe antistoffer. Bruker Metotreksat 20 mg ukentlig

  1. Hei,

   Testene for antistoffer kan gå på ulike deler av SARS-CoV-2 viruset, men regner med at det her ble testet for antistoffer mot overflatetaggen. Det vil alltid være noe variasjon i hvordan og hvor godt man responderer på vaksinen. Siden testen kun ser på antistoffer, så kan det være at du har fått en sterkere T celle respons etter vaksinering som ikke kommer frem i denne testen. T celler vil også bidra til beskyttelse mot sykdom. Fra den klinske utprøvningen av AZ vaksinen så så man også betydelig sterkere antistoff responser etter andre vaksinering. Hvorvidt bruk av Metotreksat har bidratt er vanskelig å si, men siden det er et immundempende medikament så er det absolutt en mulighet.

   Vennlig hilsen

   Even

 2. Hei. Fikk Pfizers vaksine i går. Finnes det noe sted man kan teste om det faktisk dannes antistoffer?

  1. Kjetils spørsmål er meget interessant for oss 65-74 som nå snart er på gang. Fint om noen kan svare. 🙂

  2. Hei,

   Anbefaler at du først prøver å kontakte fastlege for å høre om det finnes tilbud for og teste for antistoffer etter vaksinering. Det er viktig å spesifisere at du ønsker å teste for antistoffer etter vaksinering og ikke etter infeksjon, da testene kan detektere antistoffer mot ulike deler av koronaviruset. Det er flere private legeklinikker som tilbyr slike tester, men da koster testene en del mer. Det vil også være lurt å vente et par uker, da det tar tid for immunforsvaret å lage tilstrekkelig med antistoffer til å gi utslag på en test.

   Vennlig hilsen

   Even

 3. Er det mulig å finne ut om antistoffene er dannet etter gjennomlevd covid-19 eller vaksinasjon?
  Jeg er fullvaksinert med pfizer (første dose for fire uker siden, andre dose for én uke siden) og oppdaget litt tilfeldig at jeg er både igm- og igg- positiv fordi jeg gjennomgikk en full blodprøvesjekk i forbindelse med det jeg trodde var en hel annen helsesituasjon. Lurer nå på om jeg faktisk har hatt covid (noe som forklarer ukevis med hodepine) eller om dette kun er en bekreftelse på at jeg har tatt vaksine (noe jeg altså var fullstendig klar over fra før😌)

  1. Hei Katrine,

   Beklager sent svar!

   Det er flere tester som er laget for å undersøk om man har gjennomgått covid-19 smitte, og som ikke skal gi utslag om man er vaksinert. Testene måler da som regel antistoffer mot et protein som heter nucleocapsid, som er en del av SARS-CoV-2 viruset. Dette proteinet er ikke en del av vaksinen, som kun kun gir antistoffer mot overflatetaggen (spike). Hvis man kun måler antistoffer mot overflatetaggen så er det derimot vanskeligere å si om responsen er på grunn av vaksine eller på grunn av smitte.

   Vennlig hilsen

   Even

 4. Hei Jeg har antistoffer med verdi 116,46. er dette høyt eller lavt?? Hva er normalverdi?? Har hørt at verdi på mellom 40 og 50 er normalt etter covid sykdom

  1. Hei,

   Antistoffverdiene varierer med hvilke tester du kjører, så det er vanskelig å si noe spesifikt om akkurat dine nivåer. For å si noe sikkert må du nesten høre med aktørene som gjennomførte testen. Men, hvis det stemmer som du skriver at normalverdi for din test ligger på 40-50, så høres det ut som at du har gode antistoffresponser.

   Vennlig hilsen

   Even

 5. Hei.

  Jeg prøver å finne ut av om det går an å sjekke om T-cellene vil beskytte mot covid eller om Pfizer vaksinen har noe effekt, når det etter 3 måneder ikke blir funnet tegn til immunrespons på prøvene. Dette gjelder for pasienter med KLL. B-celle-deplesjon har vært foretatt og verdier for Lymfocytter har steget igjen og kan variere langt over normalverdier.

  3. vaksinedose er med Moderna. Når bør det testes for immunrespons for å sjekke om denne har noen virkning? Etter 2 uker, 4 uker?

  Om det fortsatt ikke er noen immunrespons å detektere, hvordan kan man da finne ut om T-cellene vil beskytte mot covid? Må man bare stole på at de er forberedt uten egentlig å vite noe?

  Kan dere hjelpe med mine spørsmål?

  Mvh
  Øistein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *